ElőképzettségHonnan lehet jelentkezni

A gazdaságinformatikus mesterképzésre történő felvételi eljárásban feltétel nélkül, a teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe a gazdaságinformatikus alapképzési szak.
 
A gazdaságinformatikus mesterképzésre azonban más előzményekkel is lehet felvételizni, a hiányzó kreditek pótlása tantárgyfelvétellel lehetséges.
 
Ajánlások gazdaságinformatikus mesterszakra készülő hallgatóknak
 
További preferált alapszakok
 
A hiányzó kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető alapképzési szakok:
 
a mérnök informatikus,
a programtervező informatikus,
a gazdálkodási és menedzsment,
a gazdaságelemzés,
a pénzügy és számvitel alapképzési szakok.
 
Ezen felül figyelembe vehető mindazon alap- vagy mesterfokozatot adó alapképzési szakok, illetve a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerinti főiskolai vagy egyetemi szintű alapképzési szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.
 
A képzésbe tervezzük azon alapképzési szakon végzettek felvételét is, akik, a saját alapképzésükkel párhuzamosan (választható tárgyként) a műszaki informatikus alapképzési szak informatikai tárgyai közül elegendő kredit-értékű informatikai ismereteket hallgattak.
Copyright © 2013 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar | Impresszum | Kapcsolat