Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi EgyetemA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem(BME), mint a magyar felsőoktatás magas presztízsű intézménye, hivatásának tekinti az erős alapképzésre épülő differenciált, többszintű minőségi oktatást és tudományos képzést, a kutatást, fejlesztést és innovációt, valamint a tudományos minősítést a műszaki és természettudományokban, valamint a gazdaság- és társadalomtudományok egyes területein. További információkat lásd a BME Portálon.

BME Központi épület

 

A BME a felsőoktatási rangsorban

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hagyományosan az élmezőnyben szerepel a felsőoktatási intézmények független szakértők által összeállított rangsorában. 2012-ben újra a három magyar egyetem között szerepel, amelyek a világ 500 legjobb felsőoktatási intézménye közé jutottak a Webometrics 2012-es rangsorában. Külön dicsőség, hogy egyetemünk nagyot javított 2011-es helyezésén: a legfrissebb rangsorban ismét a legjobb magyarországi egyetem, a világban a 277. helyen szerepel. Ezzel majdnem 40 helyet ugrott előre a tavalyi 314. helyről.

 
Az első tíz hazai egyetem eredményei:
Egyetem A világrangsorban elfoglalt helyezés
BME 277.
ELTE 380.
DE 417.
SZTE 548.
PTE 881.
SE 971.
SZIE 1164.
CEU 1561.
NYME 1860.
ME 2037.
 
A magyar egyetemek rangsorának megtekintése ITT.
 
Az Egyetemek Webometriai Rangsorát (Webometrics Ranking of World Universities) a Spanyol Nemzeti Kutatótanács Cybermetrics Lab részlege készíti. A rangsor több ezer, weboldallal rendelkező felsőoktatási intézményt és kutatóintézetet fed le és nemcsak a kutatási eredményekre összpontosít, hanem olyan mutatókat is használ, amelyek mérhetővé teszik az intézmények weben megjelenő tudományos tevékenységét. Ezek a mutatók: a négy keresőmotor által talált weboldalak száma, a Yahoo Search segítségével megbízhatóan megtalált egyedi külső linkek teljes száma, a négy meghatározott formátumú publikációk száma (a különféle fájlformátumok tudományos és publikációs tevékenységhez fűződő relevanciájának értékelése, illetve ezek volumenének figyelembevétele után), valamint a Google Scholarban megtalálható cikkek és hivatkozások száma tudományterületenként.
Copyright © 2013 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar | Impresszum | Kapcsolat